dijous, 11 de novembre del 2010

Hàbits sostenibles: les 3R (reduir, reciclar, reutilitzar)

Sabies que les llars espanyoles consumeixen quasi 3.000 hectòmetres cúbics d'aigua a l'any? I que cada persona genera 524 quilograms de residus urbans durant aquest mateix període? Una xifra força elevada que demana el nostre compromís a fer un consum eficient dels recursos.

Edu3.cat

És per això que hem de conscienciar als xiquets amb aquest tema i ensenyar-los hàbits sostenibles. I com ja se que a casa ensenyeu açò, crec que en l'escola també seria bo que el xiquets veren això però d'altra manera( jugant, dibuixant, amb cançons, arreplegant papers...)
Els pròxims dies començarem amb una unitat didàctica en relació amb el tema de las 3R, és a dir, reduir, reciclar i utilitzar. Però abans de començar voldria que el xiquets amb vosaltres vegeu el següent vídeo, que és una cançò, que encara que no està en valencià, segurament els agradarà i despertarà la seua curiositat:





A l'escola aprendrem molts hàbits sostenibles com: reciclar (els diferents tipus escombraries i contenidors), per què reciclar joguines, i coses per a casa(dutxa ràpida, rentar-se les dents amb l’aixeta tancada, col·locar una paperera al bany per a que no es tiren papers al vàter, apagar els llums quan no s'utilitzen...)

dilluns, 8 de novembre del 2010

La lectura en els xiquets


Els llibres són un món que es ens obre, quan anem llegint i descobrint pensaments, fantasies, idees, plantejaments, etc. desde menuts hi ha que fomentar la literatura per a que aprenguen a llegir, la qual cosa facilitarà el desenvolupament del xiquet o xiqueta en l'àmbit literari i afavorirà que més tard puga aplicar aquest coneixement a l'estudi o a la lectura pròpia. A més la llectura és fonamental per a adaptarse al medi que ens rodeja

Per tot això començarem la llectura de uns quants llibres a clase com el de la dreta.

A casa seria convenient que llegisquen els que ja ho fan, alguns senzill com el: El Pollo Pepe.

És molt important recordar que no hi ha que asfixiar al xiquet amb el tema de la llectura. Els xiquets tenen el seu moment d'aprenentatge... així que no vos agovieu.

Aquest conte el vam narrar a classe l'any passat: 






Salut i literatura!

dimecres, 3 de novembre del 2010

Forma física dels xiquets

Hola de nou!!
Avui vull dir-vos coses relacionades amb la forma física dels xiquets, que és quelcom bo i que és molt necessari per a la dieta que vam comentar fa uns dies, la dieta mediterrània.

L'esport com ja sabeu, produeïx endorfines que dan lloc al plaer, la qual cosa es molt bona per a que els xiquets desconecten un poc de la vida quotidiana i dels estudis, encara que a infantil no hi ha res d'això, i que es relaxen per a descansar mijor.


Es clar, que no volem fer un xiquet com este: 

 

Però si que seria bo fer una mica d'esport per a tindre una bona salut que afavorisca el seu creixement i que permeta previndre enfermetats.

Hi ha molts esports, així que parleu amb el vostre fill i preguntar-li quin li agrada més.

El nostre col·legi oferta 6: natació, futbol, basquetball, ballet, balls diversos, aerobic. Tots son mixtos.
Si voleu podeu apuntar-los. Fixar-vos en els enllaços de algunes de les classes i actuacions. No tardeu que hi ha places limitades



Salut!!!

dimarts, 2 de novembre del 2010

Alimentació dels xiquets

Hola com esteu? espere que tot be.

Avui vull fer una nova entrada pera recomanaros diferents coses sobre alimentació per als vostres fills o néts -segons quin estiga llegint el bloc-.

En primer lloc vull aclarir que els meus consells, com be diu la paraula, són consells i clarament hi ha moltes dietes i formes de alimentar als xiquets, però el que vaig a dir a continuació ho recomanen moltes dietistes, professionals de l'àmbit infantil, mestres d'educació infantil i per descomptat jo.

Per a que els xiquets tingen una bona alimentació, que permeta un bon creixement del xiquet, s'ha de seguir aquesta piràmide:



Segons aquesta piràmide, vaig a recomanar la mateixa dieta de tots els anys per als alumnes de la meua classe( 5 - 6 anys):
  • Desdejuny: un got de suc de taronga, un got de llet amb cereals i una o dues  torrades o pà amb oli d'oliva
  • Esmorzar i berenar: un sanwich o un entrepà i una peça de fruita. En el berenar més peces de fruita.
  • Dinar y el sopar: fixarse en la pirámide per a completar les racions. El sopar ha de ser de menys cantitat i estaria be que també incloguéreu un iogurt.

Com heu pogut comprobar, seguim una dieta bàsicament mediterrània, que és la que seguim molts espanyols i catalans.
Ací vos pose un video que ja l'habreu vist abans en l'entrada anterior
Edu3.cat